V.V.I.P :)

Tuesday, November 3, 2009

ditipu oleh 'kwn'

http://ikhmahariyantibatubara.files.wordpress.com/2009/06/friendship1.jpg

ade 1 cite ni..

sorang mamat ni mendpat msg dr seorang perempuan..
perempuan tu die xkenal..
kes no. sesat @ pompan tu salah no lah ni..
mamat ni pun make dont know je lepas dpt msg tu
tetibe pompan tu msg lagi..
"maaf ek, cye clh cend mcg" lebih kurang ggitu la pelat bahase nye
laki ni pon dgn merendah hati nya g reply
" Oh, its ok.."
tetibe...ek! pompan ni naik hyper pulak
"Cye nak kenal Ngn aWk bole?"
si lelaki tersengih membayangkan gadis yang mahu berkenalan dgnnya..

Mula lah episod perkenalan si dara & si teruna..
walau hanya bermesej..
Last2 dpt tau mereka duduk berhampiran..
aduh! makin menggedik lah si dara mahu melihat wajah si teruna..
lalu satu date yang x official dirancang..

Tibalah hari untuk date tu..
si pompan berdebar jantungnya..
sanggup bekerja pada hari cuti untuk mendekatkan lagi jarak antara dia dan si lelaki
Malangnya semangat si pompan tiada maknanya buat seorang lelaki yang telah berawek

"kite jumpe pukul 3 ek? kat tempat keje saye.."
"ye lah.. Insya Allah kalau kawan saye nak ikot"

laki ni die g library dulu dari pagi
ade study group dgn kawan2 die..
tgh syok study si wanitanya call..

"Ha..ye lah2 jap g saya dtg"

Aduh!! malasnya aku nak jumpe..
ntah sape2 ntah ni..
die kate die chubby..pendek!

Si lelaki masih leka & xde rase nak pergi menemui pompan tu
sedangkan pompan tu dah call berkali2..
Jam menunjukkan pukul 4:27 petang

bergerak lah laki tu..
tp pompan tu msg
" awk tpu cye ek?"
"On the way!"
Sekalian Alam tau..
perkataan 'On the way' lelaki hanya lah alasan..
ntah2 baru pakai baju masih di rumah..

sampai lah ditempat yang dijanjikan
"awk, dah sampai ni..dgn kwn saye"
"awk lambat cgt! cye dah balik dah, dlm bas ni"

ErK?! sape tertipu??

CERITA INI TIADA KENA MENGENA DGN YANG HIDUP ATAUPUN YANG SUDAH MENINGGAL DUNIA. IANYA HANYALAH REKAAN SEMATA2.

6 comments:

Anonymous said...

cerita yang menarik
tetapi kamu telah berbohong,cerita ini ada kena mengena dengan salah seorang sahabat kamu

ifa [bate] said...

npe kte cmtu?
how sure r u?

Anonymous said...

kenapa saya kata begitu?
first sebab kamu ada mengatakan tentang pelat bahasa perempuan tersebut
secondly jam pukul 4:27 terlalu detail untuk cereka sebegini
dan yang terakhir kamu kata ini adalah cerita rekaan,jika kamu kata begitu semua orang akan tahu ini kisah benar
satu lagi yang saya dapat kesan sahabat kamu itu lelaki,sebab apa?
sebabnya dialog dalam cerita ini lebih banyak kepada lelaki tersebut berbanding perempuan

benar?

ifa [bate] said...

haha..
i think sume pompan kalo dah mggatal trus akn jdi pelat..
evn certain laki pun cmtu-ikot pengalaman laa..

dlm novel pun ade ape penulis letak waktu yg details..?
xsalah kot kalo nk rase jdi penulis novel..HAHA

oohh,,mknenye cite2 dlm tv tu byk yg benar lah eh?
dah kalo ujung2 nye dorg slalu letak ayt tu..hahahaha

Sy bercrite seakan2 sy bdk laki tu..
so xsalah kot sy lebihkan dialog bdk laki..??

Anonymous said...

hahaha,sape mng nih?

ifa [bate] said...

xnak kalah!
HAHAHA