V.V.I.P :)

Sunday, January 17, 2010

M.A.S.A.L.A.H


HAHA
pyscho gile...

M.A.S.A.L.A.H

jgn lah kite terlalu bergantung kt org lain
utk menyelesaikn masalah kite.
tp kkdg org lain gak diperlukan utk
memberi pendapat tntang masalah kite.
selain tu, org tu maybe akan motivated kite..
so igt lah!
jgn lah mengadu domba utk mendapatkan K.A.S.I.H.A.N!

kalau xcaye kat org nk share..
percayelah kt ALLAH..
Dia lah tmpt yg layak utk kite mengadu domba
mendptkan kasihan
mndptkn kasih syg
coz Dia xpernah tggalkan kite
even sesaat udara..

dlm hidup ni kite xboleh bergantung je kt org lain
even mak bapak kite
ye lah..
dorg sure akn tinggalkan kite..

S.E.B.E.N.A.R.N.Y.E

yang mampu selesaikan masalah kite
adalah diri kite sendiri..
xsusah..
thinking positive!!
be optimis!

jgn jd certain2 tu
bile ade masalah mule lah nk kesian kn diri sendiri
"ape lah malang nasib aku ni..hurm.."
mcm lah Tuhan tu zalim nk malangkn hamba Dia je
kkdg malang yg dtg tu kite anggap lah
as
balasan Tuhan kt dunia..
balasan atas dosa kite.
"Ha..padan muke aku! sombong lg kt bumi Allah"

kn best!

xde lah kite banding2kn nasib kite ngan nasib org lain!

4 comments:

Anonymous said...

memang benar orang yang mampu selesaikan masalah ialah diri kita sendiri tapi bolehkah diri sendiri membuat keputusan yang betul dalam menyelesaikan masalah?
berkata-kata memang senang tetapi mahu melakukannya terlalu sukar
pernah kamu buat keputusan sendiri dengan betul?

ifa [bate] said...

utk ape bukak afta dpt tau?
sangke sy nk tulis bout tu?
eee~ harapan..hahha x)

alaaa..kn pasal buat keputusan ngn bantuan org lain tu kn dah tulis kt 1st paragraph. :)

Anonymous said...

lol
bukan sangka kamu nak tulis about that tapi ingin melihat keadaan kamu dari semasa ke semasa,bimbang jika kamu buat keputusan yang tidak tepat


andaikata kamu mahu atau tidak bantuan saya just contact mad

ifa [bate] said...

haha..
thanks 4 care :)