V.V.I.P :)

Wednesday, February 24, 2010

cintanya bertepuk sebelah tgn kah?



Maafkan aku,
aku tak menyedari cintamu.
aku make dont know kepadamu
sedangkan begitu besar pengorbananmu
hanya untukku..

pengorbananmu bukanlah untuk meraih hatiku
aku tahu kau ikhlas, tidak mengharap balas.

dulu,
kesempurnaanmu tak ku pandang,
ke'charming'ngan mu tak aku hiraukan,
kesetiaanmu aku tak pertimbangkan.

kau sanggup dibaling batu,
dibaling tahi,
hanya untuk kebahagiaan kehidupanku.

kau dihina,
dimaki,
padahal kau pembawa kebenaran.

kau telan cercaan, hinaan malah makian
dengan senyuman.
Tak pernah meninggi suara
mahupun menjeling.

http://www.ferretpress.com/weblog/uploaded_images/regret-785852.jpg

THANK YOU

sekarang aku mengerti pengorbananmu
kau leaderku..
malah bukan aku seorg, kau xmemilih..
kau pimpin semua saudaraku.

cacian kau telan
pertahankan kebenaran

kebenaran yang dahulunya tiada bukti
namun kini semuanya terbukti
kebenaran yang dahulunya diterima hanya dengan keyakinan
kini tidak bisa dinafikan lagi.

nafas terakhirmu memanggil kami
"umati..umati..umati"

Rasulullah s.a.w. Melihat kedatangan Jibril a.s. maka Rasulullah s.a.w. pun berkata: “Wahai Jibril, tahukah engkau bahwa ajalku sudah dekat” Berkata Jibril a.s.: “Ya aku memang tahu.” Rasulullah s.a.w. bertanya lagi: “Wahai Jibril, beritahu kepadaku kemuliaan yang menggembirakan aku disisi Allah s.w.t.” Berkata Jibril a.s.: “Sesungguhnya semua pintu langit telah dibuka, para malaikat bersusun rapi menanti rohmu dilangit. Semua pintu-pintu syurga telah dibuka, dan Semua bidadari sudah berhias menanti kehadiran rohmu.”

Berkata Rasulullah s.a.w.: “Alhamdulillah, Namun sesungguhnya, bukan itu yang kutanyakan. wahai Jibril, gembirakanlah aku dengan keadaan umatku pada hari Kiamat nanti.” [Inilah orang yang begitu mulia. Pada saat ajalnya telah menjelang dan diberi kabar gembira tentang kehormatan yang akan diterimanya di langit, justru ia baru akan bisa gembira jika telah mendengar kabar tentang nasib umatnya nanti,betapa besarnya kasih sayang Rasulullah saw. kepada kita]
Kemudian Jibril berkata lembut menghibur dan menenangkan, “Aku beri engkau kabar gembira bahwa Allah Swt. telah berfirman, 'Sesungguhnya, Aku telah mengharamkan surga bagi semua Nabi sebelum engkau memasukinya terlebih dahulu. Allah mengharamkan pula surga itu kepada sekalian umat manusia sebelum umatmu terlebih dahulu memasukinya.” [Betapa ruginya manusia yang dilahirkan sebagai umat Rasulullah SAW namun tidak taat pada risalahnya]. Maka, menarik napas legalah Rasulullah saw. Beliau bersabda,
“Sekarang, barulah senang hatiku dan hilang susahku.”

read more:
http://padarincang.multiply.com/journal/item/16

Doa Rasulullah di saat kewafatan utk kita ;

Allahumma thaqqil 'alayya wakhoffif 'ala ummati 3x..

'Ya Allah beratkan ke atas aku (saqarat) dan ringankanlah ke atas ummat aku"

http://i165.photobucket.com/albums/u76/ukhti27/Sayyidina-Muhammad-SAW.gif







3 comments:

Anonymous said...

takde apa nak ckp juz nak bgtau awak sekarang sahabat ktorg...
btw ktorg ade buat 1 msg utk awak bace,disbbkn ktorg taktau no awak,ktorg bagi mad,minxla dkt die

GK90

ifa [bate] said...

ouh..thanks sudi jdikn saye as shbt korg :)
okay..nnt sy mntk kt mad
thanks a lot :D

ifa [bate] said...

dah bce dah :)
thanks to DF19 lah!
hihi
korg ni menakutkanlah..*peace*
mne tau masalah dipendam tanpa kite berjumpa?
mcm tok nujum pun ade..hehe