V.V.I.P :)

Monday, June 28, 2010

skrip polis wanita

kalau nak solat dalam masjid nabawi pompan xleh bwk ape2 jenis kamera,
di pintu masuk, akan dicheck beg masing2..
selalunya mereka akan kata

"baris ibu, line! line!"

tp bile ada org kantoi bwk kemera dia akan kata

"amanat! amanat!'

n bila org berebut2,dia akan kata "ibu..sabar..hajjah! sabarr"

lalu masuk ke dewan sembahyang yang penuh, akan ada polis menjaga,
carikan tempat kosong. mereka akan kata,

"ibu, lansung ke kiri, ke kiri.."

lalu, apabila tiba melawat raudhah, kami akan dibahagikan mengikut negara, malaysia + indonesia.
ade sorg polis yg menjaga, bila dah dlm kump tu xleh bangun! sbb tu aku suke join kump lambat2,,kalau tak dia akan kata

"hajjah! duduk..tak mau bangun, duduk..mau kiluar? belakang..belakang.."

perangai manusia yg paling beradap adalah org melayu (malay , indon)
maka kami sering dipuji oleh polis,

"malayu bagusss,, sabar.. kerjasama.."

malam td, ade kisah
POLIS: bantu ya ibu, sabar saling kerjasama
MAK CIK: Insya Allah kami akan bantu
POLIS: wudhu'? di luar ibu..

hanin--> polis tu tak paham! sbb die hafal skrip je, cube tibe2 ko tanye die soalan lain, mcm...kat rumah bela apa? hahahha..mesti die jwb ikut skrip die!

MAK CIK: raudhah buka pukul bapa?
POLIS: pintu bukak 10,pintu tutup 12..
aku blur,,pesal plak smpai 10 pintu die bukak? tp 12 pintu die tutup? tak nak sesak kot..
aku pun tnya mak long

AKU: mak long, pintu keluar sama kan,pintu uthman? asal die kate 12? kan ade 4 pintu je tu,,
MAK LONG: raudah bukak pukul 10, tutup pukul12..
ooooo..hahahaha

dah dalam raudah, setelah selesai solat &doa, polis akan menghalau keluar

"sudah solat, kiluar..kiluar.."

mcm tu lah, balik2.. skrip yg sama setiap hari

2 comments:

Siti Nur Farhana said...

HAHAHAHAHAHAHHAHA. kelakaaa la ifaaa ! :DD

ifa ahmad izhar said...

hahaha
agk arr..