V.V.I.P :)

Friday, June 24, 2011

adek & pesbuk

ummi memang menyekat pengunaan pesbuk di kalangan adek2 aku yang kecik2 tu, tak lah kecik sangat tapi yang sekolah rendah tu lah kan..si 7 orang tu.. dengan syarat untuk ilmu dan ukhuwah.

makanya di suatu hari ghazi merengek-rengek kat umi nak online pesbuk die yang dah bersarang tu. dengan alasan nak post kat wall umi doa untuk umi..

Ogy: ogy nak biru-biru kan nama umi kat wall umi tau. ogy nak bukak wall umi ni..

selang beberapa minit.....

ogy: umi..kenapa ogy cari umi kat pesbuk takde pun? padahal umikan ade pesbuk?

umi: ogy letak nama ape?

kebetulan bahzi yang duduk sebelah ogy pun berkata


bahzi: memanglah! yang pergi taip "U M I" buat ape? memang lah takde.

umi: haha..macam tu memanglah tak jumpa. kena tulis nama umi.


ogy: tapi kan anak-anak kan tak elok panggil umi die dengan nama?

maka dia pun melangsaikan niat dia..afta that die on chat. tau-tau ade 2 orang je on9 kat situ, mak ngah & sorang lagi kawan ogy..

ogy: umi..kenapa sembang *ogy punye pesbuk in BM* ogy ade 2 je? ogy nak ade 80 macam umi punye tu, ogy amek sikit dari umi boleh?


hahaha..die ingat bole drag2 macam tu je ke orang dalam chatting tuh? aduuhh.. maka dia pun membuka ruangan chat bersama mak ngah..tengah-tengah chat, umi potong stim..

umi: jap lagi ogy tolong umi ye?


ogy diamm...

bahzi: yang pergi jawab ok kat mak ngah tu buat ape? mak ngah tanye takpe ke? pergi jwb ok pulak..

ogy: ogy nak jawab dekat umi sebenarnye. hehe

2 comments:

Madey said...

erk..cam ku kenal je blog ini..

:p

Madey said...

http://madeyz.blogspot.com/2011/06/karnival-sukan-air-2011-himpunan-1juta.html

ada pic anda disitu..:p